AZAMARA CRUISES, LUXUS-RISTEILYÄ TASOKKAASTI

Azamara Cruises on Royal Caribbean varustamon konserniin kuuluva luxus-tasoinen risteily-yhtiö, joka panostaa yksilölliseen palveluun.  Azamaralla on kaksi identtistä laivaa, jotka ottavat n. 700 matkustajaa, henkilökuntaa laivalla on hieman yli 400 henkeä. Talvikauden laivat Azamara Journey & Azamara Quest purjehtivat Amerikassa ja Kauko-Idässä, keväästä syksyyn kumpikin alus purjehtii sitten Euroopan vesillä.
Muista risteilyaluksista poiketen Azamaran aluksilla ei ole säännöllistä liikennettä, että ajetaan tiettyä reittiä tietystä satamasta viikosta toiseen, vaan jokainen risteilynsä on oma matkansa reitiltään ja pituudeltaan. Yleisesti vielä lähtö- ja tulosatama ovat eri paikoissa.

 

Azamara Journey -laiva Amalfin rannikolla Italiassa.

Azamaran laivat eivät ole kovin isoja, joka mahdollistaa sen vierailun myös pienemmissä ja idyllisissä kohteissa, minne isoilla risteilyaluksilla ei ole asiaa. Laiva on pituudeltaan 180 m pitkä, mikä vastaa kokoluokaltaan Vikingin Ruotsin laivoja (esim. Viking Gabriella on 8 m lyhyempi, mutta siinä 2400 vuodepaikkaa verrattuna Azamaran 694 vuodepaikkaan !!).  Hyvänä malliesimerkkinä on Capri, johon Azamaran laiva ankkuroituu sataman ulkopuolelle (maihin pääsee pikkuveneillä), mutta isompien risteilyalusten matkustajat tuodaan reittilaivoilla Napolista asti. Lisäksi joissakin satamissa Azamaran laivat ovat kaksi päivää, joka mahdollistaa iltavierailut kohteisiin (tarvittaessa venekuljetus toimii vuorokauden ympäri maksutta).

 

Ikkunallinen hytti ilman parveketta

Suurin osa laivojen hyteistä on parvekkeen kera, laivalta löytyy myös ulkohyttejä sekä muutama sisähytti ilman ikkunaa. Pienimmät sisähytitkin ovat lähes 15-neliön kokoisia ja varustettuja isolla parivuoteella (vertailun vuoksi esim. Siljan luxus-hytti Helsinki-Tukholma linjalla on neliötä pienempi). Parveke hytit ovat alkaen 20 neliön kokoista, joista parvekkeen osuus 4 neliötä, isoimmat hytit 74 neliön kokoisia, joista parveke 22 neliötä. Hyttipalvelu toimii ympäri vuorokauden, esim. aamiaisen tilaaminen hyttiin on ilmaista. Lisäksi sviitti hyteissä on tarjolla ns. englantilainen hovimestari-palvelu, missä henkilökunta tarvittaessa esim. pakkaa matkalaukkusi tai tarjoaa 4 ruokalajin illallisen hyttiisi – kaikki hintaan sisältyen.

 

Aqualina -ravintolan herkullinen äyriäislautanen

Loistavan ja henkilökohtaisen palvelun lisäksi parasta antia laivalla on ruokailu. Kolme pääruokailua päivässä, lisäksi välipaloja tarjolla esim. iltapäivällä. Aamiaisen voi valita normi buffetista tai a la carte puolelta listalta. Lounaalla ja illallisella hintaan sisältyvät laivan viinit, jotka vaihtuvat päivittäin ja ovat erinomaisia (kuinka hyviä ovatkaan sitten lisämaksusta olevat viinit, se jäi allekirjoittaneella testaamatta inforisteilyllä). Jos laiva yöpyy satamassa ja sää antaa myöten, niin tällöin laivan aurinkokannelle katetaan ulkobuffet. Mikä onkaan romanttisempaa, kuin syödä lämpimässä ulkona tähtitaivaan alla… Buffet ja normi a la carte ovat ilmaisia, kahteen parempaan ravintolaan (Aqualina & Prime C) on pieni kattausmaksu (n. 20 eur / hlö), mutta sen jälkeen itse ruoat ravintolassa sisältyvät hintaan, myös laivan viinit. Ja jos haluat (ja jaksat), niin voit valita listalta vaikka kaksi pääruokaa tai 4 jälkiruokaa – ei maksa ylimääräistä. Ja vaikka tämä kaikki kuulostaa luxukselta, niin ei tarvitse pukeutua laivalla iltapukuihin, ns. smart casual –asu riittää täysin hyvin – siis rennon asiallisesti.

Laivan allasosasto iltavalaistuksessa

Myös muut palvelut toimivat hyvin. 9. kannella on allasosasto aurinkotuoleineen. Laivalta löytyy isohko kuntosali ja spa-osasto. Iltaisin voi kokeilla onneaan laivan casinossa tai sitten seurata parituntista viihdekimaraa laivan cabaret-ravintolassa, jossa on päivittäin vaihtuva tasokas ohjelma. Laivalla on mm. 7-henkinen live-bändi soittamassa päivittäin. Tai sitten jos haluaa rentoutua, voi siirtyä yläkannella sijaitsevaan kirjastoon ja ottaa vaikka pienet torkut muhkealla sohvalla. Laivan tunnelma on hyvin rauhallinen, lapsia laivalla ei käytännössä juuri näe, koska heille ei ole mitään viihdykkeitä (allasosastoa lukuun ottamatta). Asiakaskunnan ikähaitari oli 25-90 v tasaisesti. Huippuna on kuulemma eräs amerikkalainen eläkeläinen, joka viettää laivalla 8 kk vuodesta – ei tule kuulemma paljoa kalliimmaksi kuin elo jenkkilässä yksityisessä tasokkaassa hoitokodissa. Ja tässä näkee maailmaa alati vaihtuvilla kohteilla ja erinomaisella ruoalla ja juomalla !! Laivalla tutustuu helposti toisiin matkustajiin esim. ruokailujen aikana ja vaihtaa kokemuksia heidän kanssaan. Eikä ole lainkaan epätavallista, että esim. laivan kapteeni tulee juttelemaan ja kyselemään kuulumisia matkalaisten kanssa.

Azamara Journey -laivan tyylikäs lounge baari

Mitä tämä ihanuus sitten maksaa ? Viikon risteily hieman reitistä riippuen maksaa ulkohytissä alkaen vajaat 2000 eur / hlö. Päälle sitten lennot kohteeseen ja takaisin sekä tarvittaessa lisäyöpymiset päätesatamissa toiveiden mukaan. Eli ihan halpaa lystiä tämä ei ole. Mutta rahoille saa kyllä sitten vastinetta takaisin, risteilyltä palaavat asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä. Azamara on pärjännyt erinomaisesti kilpailuissa vastaavien varustamojen kanssa, edellisessä maailmanlaajuisessa kilpailussa pienten luxus-varustamojen sarjassa yhtiö voitti 11 kategoriasta seitsemän !!

Jos haluat yllättää puolisosi tasokkaasti tai lähteä sitten vaikkapa pienellä ryhmällä 2-5 pariskunnan kesken yhdessä ainutlaatuiselle risteilymatkalle, niin ota yhteys Matkahaukkaan ja kysy lisää. Kun varaat hyttisi vielä tämän vuoden puolella, niin varmistat paikkasi Azamaran laivoille varmemmin. Nämä matkat nimittäin kun aina myydään loppuun ilman alennusmyyntiä !!

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s