JORDANIAN AQABA, YKSI HELMI LISÄÄ PUNAISEN MEREN HELMINAUHAAN

Punainen meri saa uuden helmen kohteidensa helminauhaan, kun Jordanian Aqabaan alkaa jälleen tilauslennot Suomesta lokakuun alussa. Näin Egyptin Hurghada ja Sharm El Shejk sekä Israelin Eilat saavat varteenotettavan kilpailijan rinnalleen. Aqaba oli aikoinaan 80-90 –lukujen taitteessa hyvinkin suosittu kohde Suomesta. Silloinen Lähi-idän matkailuun erikoistunut, Net-Matkat, lensi sinne kahdesti viikossa Royal Jordanianilla ja Finnair yhdellä viikkovuorolla.  Edelleenkin Aqaban kauppiaat ja ravintoloitsijat muistavat kulta-aikaa, jolloin suomalaisia asiakkaita parveili sadoittain pienen rantakaupungin kujilla.

Nyt Apollomatkat tuo melkein kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen Aqaban Suomen seuramatkamarkkinoille. Apollo lentää Aqabaan Finnairilla lauantaisin läpi talven lokakuun alusta alkaen. Apollomatkojen hotellit ovat joko Aqaban vanhassa keskustassa tai Tala Bayssä, uudella hotellialueella, joka on rakennettu kaupungin ulkopuolelle upealle hiekka- ja korallirannalle.

Aqabasta löytyy paljon tasokkaita hotelleja hyvällä hinta-laatusuhteella

PUNAINEN MERI, SUKELTAJIEN JA SNORKLAAJIEN SUOSIKKI

Punainen meri on pohjoisin meri, jossa esiintyy niin runsaasti erilaisia koralleja ja värikkäitä kaloja. Punainen meri työntyy etelästä kohti pohjoista pitkin Itä Afrikan rannikkoa. Pohjoisessa se haarautuu kahdeksi lahdeksi, Suezin ja Aqaban lahdeksi, joiden väliin jää Siinain niemimaa.

Aqaban lahden pohjoispäässä on Israelilla rantaviivaa reilut 20 kilometriä ja Jordanialla vähän yli 30 kilometriä. Israelin Eilat ja Jordanian Aqaba ovat käytännössä aivan naapurikaupungit, joita erottaa vain Israelin ja Jordanian välinen raja. Israelin rajanaapurina Siinailla on Egypti ja Jordanian eteläisenä naapurina Saudi Arabia.

Punainen meri on sukeltajien ja snorklaajien suosiossa, eikä ihme, sillä Punaiselle merelle lentää viidessä tunnissa ja merivesi on läpi talven yli 20-asteista. Jordanian rannikon vedenalainen maailma on hyvin säilynyttä, matkailijoita täällä on kuitenkin ollut suhteellisen vähän vaikkapa Eilatiin verrattuna.

 

Aqaban hienoja rantoja

RETKIKOHTEET HUIPPULUOKKAA

Jos meri tarjoaa Aqabassa matkailijalle huikeita vedenalaisia näkymiä, niin eipä häviä maanpäälliset maisematkaan tässä kilpailussa. Punaisena hohtavat vuoret kohoavat Aqaban pohjoispuolella suojellen ranta-aluetta pohjoistuulilta ja talvisen autiomaan kylmyydeltä. Wadi Rumin erämaa alkaa muutaman kymmenen kilometrin päässä Aqabasta, Wadi Rumissa retkeilijät siirtyvät jeeppeihin, joilla ajetaan pitkin hiekkadyynejä  ihaillen mahtavia pylväsmäisiä eroosion kuluttamia kalliopaaseja. Tällä mennään pitkin muinaisia kamelikaravaanireittejä, kallion pintaan aikoinaan hakatut kuvat ovat viestejä toisille karavaaneille.

Upea yksityiskohta Wadi Rumin aavikolta

Petran kalliokaupunki on vertaansa vailla oleva nähtävyys. Tämä muinaisten nabatealaisten vuoren seinämiin hakkaama kaupunki hyväksyttiin Unescon Maailmanperintöluetteloon vuonna 1985. Temppelit, luola-asumukset, haudat, amfiteatteri ja muinaisten pyhäikköjen mosaiikit kertovat kulttuurista, joka ajoittuu juuri ajanlaskumme alkua edeltävään aikaan. Suomalaisia kiehtoo erityisesti se, että maamiehemme arkeologi Jaakko Frösén on työskennellyt täällä työryhmineen vuodesta 1998 alkaen.

 

Petran elokuvistakin tuttuja kalliomaisemia

NYT TUTUSTUTAAN AQABAN IHANUUKSIIN

Matkahaukalla on syyslomalähdölle 15.-22.10. ryhmäkiintiö Aqabaan. Majoittuminen Tala Bayssa 4*:n Marina Plaza hotellissa. Aikuiset € 775, lapset alle 12 v lisävuoteessa € 380.
Hintaan sisältyy bussikuljetus lentokentälle reittiä Hanko-Tammisaari-Karjaa-Kirkkonummi, meno paluu. Säästö normaalihintaan verrattuna jopa 120 euroa.

 

ANTTI HAUKKAMAA

Toimitusjohtaja, Matkahaukka Oy

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: JORDANIAN AQABA, YKSI HELMI LISÄÄ PUNAISEN MEREN HELMINAUHAAN

  1. Paluuviite: Wippiiii!!! | Jael's World

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s