AKTIIVIMATKAILU NOSTEESSA

Aktiivimatkailun suosio kasvaa koko ajan ja samalla tarjonta laajenee. Aktiivimatkailulla tarkoitetaan matkoja, joissa matkan pää- tai sivuroolissa ovat matkailijalle tärkeät ja rakkaat harrasteet. Laskettelu- ja golfmatkoja on järjestetty jo pitkään mutta nyt nosteessa ovat ja tarjontaansa laajentavat myös muiden lajien ympärille rakentuvat matkapaketit, kuten vaellus-, sukellus- ja ratsastuslomat. Myös kohdemaiden kirjo alkaa olla hyvin kattava.

Komeita ratsastusmaisemia Islannissa

Via Hippo tarjoaa yhteistyössä Matkahaukan kanssa räätälöityjä ratsastus- ja golflomia eri Euroopan kohteisiin ja Etelä-Afrikkaan. Mahdollisuuksia löytyy vaellusratsastuksen parista, klassisesta koulusta, este- ja maastoesteratsastuksesta kiinnostuneille. Ratsastusmatkailun ympäriltä alkanut tarjonta on laajentunut kysynnän myötä myös golfmatkoihin ja muidenkin lajien yhdistäminen matkapaketteihin on mahdollista. Olemme panostaneet uudenlaisiin ja laadukkaisiin kohteisiin ja maihin, jotka kiinnostavat myös niitä matkalaisia, joiden pääajatus ei ole harrastamisessa vaan perinteisemmässä lomailussa. Valita voi esimerkiksi viiniretken Unkariin tai golfloman Islantiin – tai kenties kolmen maan kiertomatkan Italian, Slovenian ja Kroatian alueelle.

 

Atlantin aarreaitta

 

Yksi ensimmäisistä kohteista oli Azorit. Portugalille kuuluva saariryhmä keskellä Atlanttia on sittemmin tullut tunnetuksi myös suuremmalle yleisölle ja noussut aktiivimatkalaisten keskuudessa suureksi suosikiksi. Tämä Atlantin aarreaitaksikin tituleerattu kohde tarjoaa huiman määrän nähtävää ja koettavaa maalla ja merellä. Tuliperäisen saaren luonto on uskomattoman monimuotoinen ja kätkee sisäänsä kaikkea kuumista lähteistä ananas- ja teeviljelmiin, trooppisiin metsiin sekä puutarhoihin, vesiputouksiin ja kauniisiin kraaterijärviin. Maisemia voi toki kokea vaeltaen tai jeepin kyydissä mutta mikä olisikaan parempi kulkuneuvo näissä vaihtelevissa maastoissa kuin hevonen? Hevosen selästä näkee enemmän ja pääsee pidemmälle kuin jalan, ja luontoa taatusti aistii paremmin kuin auton ikkunasta koettuna. Puolipäivää ratsastettuaan tuntuu taivaalliselta pysähtyä piknikille kuuluisien kaksoiskraaterijärvien rannalle jatkaakseen matkaansa levänneenä ja hyvin syöneenä.

Kaksoisjärvet hevosen selästä nähtynä

Azoreiden ratsastusmatkalaisista huolta pitää alkujaan ruotsalainen pariskunta, joka lomamatkallaan ihastui saareen ja päätti muuttaa sinne. Kuukauden päästä lomamatkastaan he jo omistivat 1800-luvulta peräisin olevan tilan, jolla nyt majoitus- ja ratsastustoimintaa harjoittavat. Kaunis tila toimii matkojen tukikohtana ja täältä päivittäiset ratsastukset ja retket suuntautuvat eripuolille Sao Miguelin saarta tarjoten kattavan annin kohdemaan tarjonnasta. Myös merellisiä kokemuksia valas- ja delfiinisafarin merkeissä on sisällytetty viikon ohjelmaan. Isäntäpari on kuuluisa vieraanvaraisuudestaan ja herkullisista ruuistaan; täällä lomafiilis tarttuu ja vatsa täytyy herkuista kuin huomaamatta. Kotiin palaakin levännyt ja tyytyväinen matkalainen.

 

I feel sLOVEnia

Slovenia on toinen esimerkki hieman tuntemattomammasta mutta sitäkin mielenkiintoisemmasta matkakohteesta – ollen myös ehdoton oma suosikkini. Sloveniassa pääsee Alpeilta Adrian merelle reilussa tunnissa, eivätkä muutkaan nähtävyydet tässä lyhyiden etäisyyksien maassa ole juuri tunnin ajomatkaa pidemmällä. Slovenia tarjoaa hienon luontonsa ohella hienoja elämyksiä myös kulinaristeille, eikä kaupunki-matkailijakaan pety maan pääkaupunkiin – kompaktiin ja kauniiseen Ljubljanaan. Koettavaa löytyy myös maan alta, sillä Sloveniassa sijaitsee useita hienoja, Unescon maailmanperintölistaltakin löytyviä tippukiviluolia.

Bledin upeita vuoristomaisemia

Via Hippo tarjoaa Sloveniasta ratsastus- ja golfpaketteja, mutta myös esimerkiksi vaeltamiselle ja vesi- sekä talviurheilulajeille on tässä maassa upeat mahdollisuudet. Sloveniassa on myös hyvin kattava kylpylätarjonta. Harva tietää, että valkeat ja jalot Lipizzan hevoset ovat kotoisin Sloveniasta. Moni matkustaa Wieniin ihailemaan espanjalaisen ratsastuskoulun näytöksiä, kun kuitenkin näiden hevosten kehto löytyy Slovenian Lipicasta, maan vuonna 1580 perustetusta valtion siittolasta, joka on yksi kohteistamme. Tänä päivänä Lipicasta on kasvanut lomakeskus, joka tarjoaa ratsastajille ja hevosten ystäville kouluratsastuskursseja, opastettuja kierroksia alueelle ja klassisen koulun näytöksiä. Lipica palvelee yhtä lailla myös golfareita ja tenniksen harrastajia omien kenttiensä ansiosta. Alueen hotellit ja ravintolat ovat asiakkaidemme käytössä ympäri vuoden. Suorat lennot kohteeseen ovat maalis-lokakuussa. Lipicasta on vain kivenheitto Italiaan ja Kroatiaankin on vain lyhyt ajomatka, joten monet mahdollisuudet avautuvat tänne matkaansa suunnittelevalle.

 

Sloveniaan matkustavan kannattaa ehdottomasti vuokrata auto. Maan tieverkko on loistavassa kunnossa, etäisyydet ovat lyhyitä ja nähtävää on joka nurkalla. Pitkän viikonlopun aikana ehtii jo paljon, viikossa ainakin. Kiertomatkan kohteiksi suositeltavia ovat kuvan kaunis Bled, Alppien juurella ja järven rannalla sijaitseva pieni kaupunki, joka tarjoaa laajat harrastemahdollisuudet. Lisäksi kaakosta löytyy upea linnakohteemme, niin ratsastuksen, golfin kuin kylpylöiden ystäville. Viinitilat värittävät maisemaa lähes joka nurkassa, kuin myös jo mainitut tippukiviluolat. Ljubljana tyydyttää shoppailun himon ja kaupungistakin käsin voi harrastaa. Slovenia on todellinen aktiivimatkailijan aarre, maan tunnuslause ei turhaan ole I feel sLOVEnia, sillä tähän maahan ja sen moniin mahdollisuuksiin on vaikea olla ihastumatta.

 

Kaiken kaikkiaan, oli kohde sitten vanha tuttu tai aivan uusi ja vieras, tarjoaa aktiivimatkailu ja oman tutun lajin, usein myös samanhenkisen ryhmän, kanssa harrastaminen matkailuun aivan uuden näkökulman. Hyppää siis satulaan tai tartu mailaan, myös matkalla ja koe mitä aktiivimatkailu voi tarjota!

 

KERTTULI FISK

Via Hippo

Kirjoittaja vauhdissa Irlannin upeilla hiekkarannoilla

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s