MARATONMATKAILUA – URHEILUA JA KULTTUURIA

Minun on aika tunnustaa, että minusta on hyvää vauhtia tulossa maratonmatkailija. Istun täällä linnahotellissa Chevernyn maaseudulla nauttien täydellisestä hiljaisuudesta ja haudon suunnitelmia seuraavaa maratonmatkaa varten. Todennäköisesti yritän juosta Kuolleen meren maratonin. Tyttöystäväni ei juokse, mutta on kiinnostunut matkailusta joten nämä hieman erilaiset maratonit kulttuurimaisemissa ovat loistavaa elämysmatkailua molemmille.

 

Linnoja täällä Ranskan sydämessä todellakin riittää. Aamulla lähtölaukaus vihellettiin Chevernyn linnan pihalla ja siitä alkoikin upea juoksuelämys läpi Chervenyn maaseudun ja metsien. Juoksijoille tarjoillaan hieman makuelämyksiä matkan aikana. Jokaisella juoma-asemalla on tarjolla muun muassa suklaata. Todellinen makuelämys onkin sitten juoda punaviiniä ja syödä maukkaita juustoja 38 kilometrin kohdalla. Vauhtini ei ollut tänään aivan kohdallaan, joten testasin josko vauhti paranisi kulauksessa punaviiniä ja toisella kulauksella roséeta. Ei sitä joka paikassa pääse halailemaan Tintin kavereita ja juomaan viiniä heidän seurassaan. Tintin kaverit tarjosivat myös juustoja ja keksejä. Viimeiset 4 km olivatkin sitten aika pitkiä. Luonnollisesti osallistumismaksuun kuului myös pullo paikallista viiniä. Maratoni Chervenyssä on todella hyvin järjestetty ja täällä ei olla veri suussa liikkeellä. Se punainen mikä juoksijoiden huulilla kiiltää on punaviiniä. 35 euroa maratonista Ranskan sydämessä ei todellakaan ole paljon. Niin ja maratonin juokseminen onnistuu, koska täällä pystyy puhumaan myös englantia.

38 km kohdalla mm. Dupont & Dupond huolehtivat evästyksestä

Maratonin jälkeen kävimme katsomassa Chambordin todella suurta linnaa, joka kuuluu myös Unescon suojelukohteisiin. Linnan rakennus aloitettiin jo 1500-luvulla, mutta siitä pääsi täydessä loistossa nauttimaan vasta Ludwig XIV, joka piti metsästämisestä. Koko linna-alue metsiin koostuu 5440 hehtaarista, joten metsästykseen riittää hyvin tilaa. Kauriit ja villisiat olivat hengenvaarassa.

 

Henkeä salpaavan Chambordin linnan jälkeen olikin sitten aika palata linnahotelliimme hotel de Breuiliin, jossa aivan kohta nautimme neljän ruokalajin päivällisen linnan ruokasalissa. Viinipaketin kanssa hinta kahdelta hengeltä on noin 135 euroa. Hotelli sijaitsee aidolla ranskalaisella maaseudulla, jossa ankat, kissat ja koirat pyörivät pihalla. Kaikkein ihaninta on kuitenkin se maaseudun hiljaisuus, jonka täällä voi kokea. Mukavaa rentoutua ja pitää pieni miniloma.

Ranskan maaseudun komeita linnoja.

Kaikkein helpointa Chervenyn alueeseen tutustuminen on autolla, silloin voi ajella läpi ranskalaisten pikkukaupunkien, jotka ovat todella idyllisiä ja tutustua paikallisiin nähtävyyksiin. Linnoja riittää vaikka kuinka moneen matkaan tänne. Hotel de Breuil on loistava hotelli maalla, jossa voi yöpyä, vaikka ei maratonia juoksisikaan. Aamuinen aamupala oli todella täyttävä ja leivät olivat lämpimiä ja kahvia sai todella ruhtinaallisen kannun. Päivällinenkin tulee varmasti olemaan aivan loistava, koska täällä kiinnitetään huomiota yksityiskohtiin. Meidän kenkämme oli siirretty kylpyhuoneeseen kivilattialle, henkilökunta ei pitänyt siitä, että olimme jättäneet kengät kokolattiamatolle. Ja luonnollisesti minun ennen maratonia kasaksi jättämäni vaatteet oli viikattu. Loistavaa palvelua. Nyt päivälliselle.

 

Huomenna sitten kohti Pariisia ja Charles de Gaullen terminaalia 2F, josta vuokraamme auton. Sen jälkeen vietämme pari päivää Pariisissa, jossa olen myös juossut maratonin, mutta se onkin sitten toinen tarina.

 

JUUSO JÄPPILÄ

maratoonin harrastaja, Uppsala

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: MARATONMATKAILUA – URHEILUA JA KULTTUURIA

  1. laurathena sanoo:

    Damn, tuollaiselle maratonille minäkin voisin osallistua! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s