LOMAKOTI TURKISTA – LUVASSA YLI 300 AURINKOISTA PÄIVÄÄ VUODESSA

Kun kaamos iskee kunnolla päälle, ja vuosi vuodelta tuntuu että talviaika voisi jäädä Suomessa ihan hyvin väliin, kannattaa suunnitella loma-asunnon ostoa lämpimästä, esimerkiksi hyvin lentoyhteyksien päästä Alanyasta.

Jo tuhannet suomalaiset ovat täältä Turkin Rivieraksikin kutsulta alueelta ostaneet kodin, usea jopa monta. Asuntoja ostetaan joko itselle loma-asunnoksi, tai sitten tehdään sijoituksia, pieniä ja isoja.

Alanyan kauneus, upea Taurus-vuoristo pohjoisessa ja turkoosi kaunis Välimeri etelänpuolella, lumoaa suomalaiset. Turkkilaisen elämäntavan rentous, edullinen hintataso sekä tosiaan aurinkoiset/lämpimät ilmat ovat juuri sitä mitä me suomalaiset jurrikat kaipaamme, siksi myös minä tulin Alanyaan aikoinaan asumaan.

Turkkilainen rakentaja osaa rakentaa. Uskaltaisinpa väittää että parhaiten Välimeren alueella. Asunnot ovat siistejä, toimivia ja erikokoisia  studioista valtaviin huviloihin. Normaalissa talossa täältä löytyy sauna, kuntosali ja allas-alue, monesta myös turkkialaiset saunat ja sisäuima-altaat. Asunnoissa on myös pääsääntoisesti kookas parveke, se on täällä yleensä ruokatilana toimiva. Siellä sitä istutaan nauttien hyvästä ruuasta, juomasta ja uskomattoman kauniista näköalasta.

Loma-asunnon piha-aluetta uima-altaineen

Asuntojen vastikkeet ovat Turkissa edullisemmat kuin Suomessa ja monelle se onkin juuri yksi keskeinen ostopäätökseen vaikuttava tekijä. Normaalikokoisen kolmion vastike on yleensä Turkissa noin 60 euroa.
Sillä katetaan yleisten tilojen siivous ja valaistus, puutarhan ja uima-altaan hoito ja myös talonmiehen palkka.
Moni, joka suunnittelee lomakodin hankintaa, ajattelee laittavansa sen sitten vuokralle kattaakseen asunnon vuotuiset kulut. Todellisuudessa moni ei lopulta haluakaan antaa asuntoaan muiden käyttöön, sllä saahan kulut katettua jo vuokraamalla asuntonsa tuttaville muutamaksi viikoksi vuodessa.

Kävin juuri viikko sitten Mahmutlarissa,12 km Alanysta, tutustumassa erääseen kohteeseen. 66 m2 kaksion sieltä saa 46 900 eurolla, kolmannesta kerroksesta etelän puolelta. Hinta sisältää myös kaikki kodinkoneet ja ilmastointilaitteet , jotka todellakin ovat meillä täällä tarpeen kesän helteissä.  Ja kohde oli vielä 150 m päässä rannasta, joten tästä ei enää neliöt halpene.

Maisemaa Alanyan linnavuorelta.

Lomakodista haaveilevan kannattaa selvittää myös lentoyhteydet kohteeseen.
Kauko-idästä saa hulppeita huviloita edullisesti, mutta lentomatkat sinne ovat usein hyvinkin kalliita ja lentosarjat lyhyitä. Lomakotiin haluaa piipahtaa usein, lapset ja lapsenlapset reissaavat kohteen ja Suomen väliä koko ajan ja välillä on myös tilanteita, jolloin kohteesta täytyy päästä pikaisesti piipahtamaan Suomessa hoitamassa asioita.

Turkin etelärannikolle suuntautuvat tilauslentosarjat alkavat keväisin jo helmikuun hiihtolomista ja jatkuvat läpi kesän marraskuun loppupuolelle saakka. Eli vain vajaa 3 kuukautta ollaan pelkkien reittilentojen varassa.
Monesti reittilennot ovat varteenotettava vaihtoehto. Matkan pituusthan niissä voi vaihdella parista päivistä kuukausiin.
Tämä tuo matkaan valinnan vapauta, jota etelän mökkiläiset arvostavat. Turkish Airlinesilla on Helsingistä päivittäinen yhteys Istanbuliin, josta saa jatkolennot maan muihin kaupunkeihin kätevästi.
Esimerkiksi suosituimpaan lomakotikohteeseen Alanyaan pääsee reittilennoilla niin, että kun iltapäivällä lähtee Helsingistä matkaan, on Alanyassa jo puolen yön jälkeen perillä. Samoin paluussa lennot lähtevät Antalyasta aamuvarhain ja Helsingissä ollaan jo alkuiltapäivästä.

Onhan toki mahdollista myös että ensin vuokraat täältä asunnon, tutustut paikkaan, maahan ja sen ihmisiin. Teemme myös vuokravälitystä täällä.

Olet aina sydämellisesti tervetullut lämpimään Turkkiin!

Aurinkoisin terveisin

Sari Syrjälä-Yürük

Kiinteistövälittäjä

Blogin kirjoittaja henkilökohtaisen kuljettajan kanssa liikenteessä Alanyassa.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s