MIKSI MATKAILUALALLE ?

11 ½ vuotta takana työtä matkatoimistossa tiskin takana, lähettänyt tuhansia ihmisiä maailmalle etsimään uusia maisemia ja kokemaan uusia asioita ja makuja. Nyt olisi blogin avulla tarkoitus jakaa kokemuksia ja antaa myös asiakkaiden välillä kertoa omia kokemuksiaan ja tarinoitaan.

Kuinka päädyin tälle alalle ? Pienestä pojasta alkaen tuli matkusteltua paljon vanhempien mukana ja etenkin lentokoneet kiinnostivat paljon. Yläasteikäisenä nousi haaveeksi päästä lennonjohtajaksi, siellä pääsisi ohjaamaan koneita ja jos torniin pääsisi töihin, niin näitä myös voisi bongailla työn ohessa. Aikuisikään päästyäni tuli käytyä pari kertaa myös lennonjohdon pääsykokeissa ja tiputtua kummallakin kerralla niukasti. Sitten sattumalta eräänä opiskelutalvena tuli nähtyä eräs tuttu henkilö matkamessuilla, joka toimi matkailun opettajana ja sitten jo seuraavana syksynä istuttiin koulun penkillä kyseisessä oppilaitoksessa matkatoimistolinjalla. Ja siltä tieltä ei ole ollut paluuta – eikä päivääkään ole kaduttanut.

Jotkut ystävät ovat kysyneet, miksi en lähtenyt oppaaksi ? Voisi olla ulkomailla ja tapaisi viikottain eri henkilöitä. Ehkä eniten tämä johtuu siitä, että kyse on toistosta, viikosta toiseen samaa asiaa, siihen voi turtua nopeasti. Vaikka periaatteessa toimistossakin tehdään samaa asiaa, niin silti yksikään päivä ei ole samanlainen. Ja välillä tulevat matkanjohtajakeikat ulkomaille kerran pari vuodessa tekevät mukavaa vaihtelua. On ollut perinteistä jouluostosmatkaa Tallinnaan, luontoreissua Madeiralle ja kaikkea siltä väliltä. Myös mukavat kanta-asiakkaat, kollegat muissa toimistoissa joiden kanssa tehdään työtä tekevät arkipäivästä palkitsevia ja viihtyisiä. Ja näin miehenä on pakko mainita, että koska ala on hyvin naisvaltainen, niin siksikin on mukava työskennellä 🙂

Jos olet nuori ja harkitset vastaavaa alaa, niin muista pari asiaa. Iloinen mieli, mutta silti asiakasta kuunteleva ja kunnioittava asenne pitää olla. Tarpeeksi laaja koulutus, jossa ei ole käyty pelkkiä perusteita on ehdoton edellytys, ohjelmat, maantieto ja taloustekijät pitää osata hallita. Ja lisäksi, mitä laajempi kielitaito sen parempi. Ei vain englanti, vaan myös toinen kotimainen  – ruotsi. Tämä on kutsumusammatti. Toisilla aloilla tienaa huomattavasti paremmin, mutta saako siitä samaa nautintoa kuin tästä ? Työssä pitää viihtyä, niin ainakin minä teen.

Petri Pohjonen

5v Petri spottaamassa Tromsön lentoasemalla

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s